Stip NijmegenOver ons

Over ons

Stips: voor al je vragen
Beeldmerk Stip
Foto: een medewerker van de Stip geeft uitleg aan een bezoeker van de Stip
https://www.stipnijmegen.nl/wp-content/uploads/sites/4/2019/08/Centrum-vrijwilligers-Saskia.jpg

Voor al je vragen

De Stips zijn er voor informatie en advies. Bijvoorbeeld als je vragen hebt over een brief of opvoeding of hulp nodig hebt bij het invullen van formulieren of bij het doen van boodschappen. De Stips zijn er ook voor ontmoeting en verbinding. Bijvoorbeeld als je nieuw bent in de wijk en in contact wilt komen met andere mensen. Kom ook naar de Stip als je een goed idee hebt voor de wijk.

De Stips zijn onderdeel van Bindkracht10. Hier lees je meer over de organisatie.

Zo werken we

In de Stips werken beroepskrachten en bewoners samen. Elke Stip heeft een coördinator, die verantwoordelijk is voor de activiteiten van de Stip en samenwerking in de wijk. Bewoners spelen een belangrijke rol in de Stips: zij zijn het beste op de hoogte van wat er speelt in de wijk. Zij beantwoorden de vragen van andere bewoners.

Goede kwaliteit

De Stips vinden het belangrijk dat je goed geholpen wordt. Daarom worden medewerkers getraind. Bovendien kunnen vrijwilligers bij moeilijkere vragen altijd direct terecht bij een werkbegeleider. De vrijwilligers worden ook goed begeleid. De bewoners/vrijwilligers denken mee over het beleid, de organisatie en de ontwikkeling van de Stips.

 

Onze waarden
  • Inbegrepen
  • Nabij
  • Vertrouwen
  • Vindingrijk
  • Lef