Stip Oost

Stip Oost is er voor bewoners van de wijken: Altrade, Bottendaal, Galgenveld, Groenewoud, Hengstdal, Hunnerberg, Kwakkenberg en Ooyse Schependom.
Foto: Bordje waarop staat Welkom in Stip Oost
Foto: een medewerker van de Stip geeft uitleg aan een bezoeker van de Stip
https://www.stipnijmegen.nl/wp-content/uploads/sites/4/2019/04/image-2@2x-1.png

Stip Oost

In een Stip kun je allerlei vragen stellen. Bijvoorbeeld over brieven en formulieren. En over wonen, geld, zorg en opvoeding. Je krijgt er informatie over de wijk. Of we helpen je met je idee. Kom langs als je buurtgenoten wilt helpen. Of loop binnen voor een kopje koffie of een praatje.

Stips zijn er voor alle bewoners van Nijmegen. Beroepskrachten en bewoners werken er samen. Ook organisaties werken mee in de Stip. Zo is hulp dichtbij. Bijvoorbeeld bij juridische, financiële of zorgvragen.

Meer over Stip Oost

Naast dat je er je vraag kan stellen is de Stip heel actief met ontmoeting. Regelmatig zijn er exposities, een gezellige soeplunch of speciale themabijeenkomst. Of wandel je een keer mee met de wandelgroep?

Andere Stips in de buurt
Openingstijden

Let op: deze Stip is van 8 juli t/m 25 augustus gesloten.

Daarna zijn we weer open op:
Maandag 13:30 – 16:00 uur
Woensdag 09:30 – 12:00 uur
Donderdag 13:30 – 16:00 uur

Overige info

Veelgestelde vragen

  • Hoe ziet het vrijwilligerswerk bij Stip eruit?
    Bij de Stips zijn verschillende taken voor vrijwilligers. Bij alle taken sta je andere bewoners te woord. Meestal doe je dat op de locatie van de Stip. Bij sommige Stips kan dat ook ergens anders zijn. Als gastheer/vrouw ontvang je mensen. Als info- en advies vrijwilliger geef je antwoord op vragen van bewoners.
  • ik heb een goed idee voor de wijk
    Het is leuk wonen in je buurt, maar er mist iets. Je hebt een leuk idee om mensen samen te brengen, de buurt te verbeteren of iets anders. Maar hoe pak je dat aan?  Kom langs bij de Stip. Of neem contact op met de opbouwwerker bij jou in de buurt. Die helpt je graag je idee voor elkaar krijgen.
  • ik kan een rekening niet betalen
    Heb je een betalingsachterstand? Of wil je gewoon een keer praten over je financiën? Het is goed om problemen voor te zijn want kleine problemen kunnen snel schulden worden. Neem dan contact op met een financiëel expert in de wijk.

‘Opeens kreeg ik veel brieven’

- Elmas | Informatie, advies en ontmoeting
Foto van Elmas
Arrow Image Right Big
Arrow Image Right

Samen komen we verder

Wil jij ook mensen uit de buurt helpen?