skip to Main Content
waarvoor zijn de stips?

De Stips zijn er voor informatie en advies: bijvoorbeeld als je vragen hebt over een brief of opvoeding of hulp nodig hebt bij het invullen van formulieren of bij het doen van boodschappen.

De Stips zijn er ook voor ontmoeting en verbinding: bijvoorbeeld als je nieuw bent in de wijk en in contact wilt komen met andere mensen. Kom ook naar de Stip als je een goed idee hebt voor de wijk. Heb je hulp nodig of wil je iemand anders helpen? De Stips bemiddelen.

Heb je vragen over zorg voor jezelf, een familielid of buur? De Stips kunnen je verder helpen, bijvoorbeeld door je in contact te brengen met de Buurtteams of een andere organisatie.

wie werken er bij de stips?

In de Stips werken beroepskrachten en bewoners samen. Elke Stip heeft een coördinator, die verantwoordelijk is voor de activiteiten van de Stip en samenwerking in de wijk.

Bewoners spelen een belangrijke rol in de Stips: zij zijn het beste op de hoogte van wat er speelt in de wijk. Ook kunnen zij goed mensen bij elkaar brengen. Ondersteund door een werkbegeleider beantwoorden zij vragen van bewoners.

De Stips vinden het belangrijk dat je goed geholpen wordt. Daarom worden medewerkers getraind. Bovendien kunnen vrijwilligers bij moeilijkere vragen altijd direct terecht bij beroepskrachten. De vrijwilligers worden ook goed begeleid.

Bewoners denken bovendien mee in beleid, de organisatie en de ontwikkeling van de Stips.

foto van medewerkers Stip Zuid
waar

De Stips zijn daar waar ze nodig zijn. Vaak is dat op een plaats in de wijk waar al veel bewoners naar toe komen. Ook kun je je vraag telefonisch of digitaal waar u stellen. Klik voor meer informatie over de locaties.

Back To Top