skip to Main Content
waarvoor zijn de stips?

De Stips zijn er voor informatie en advies: bijvoorbeeld als u vragen heeft over een brief of opvoeding of hulp nodig heeft bij het invullen van formulieren of bij het doen van boodschappen.

De Stips zijn er ook voor ontmoeting en verbinding: bijvoorbeeld als u nieuw bent in de wijk en in contact wilt komen met andere mensen. Kom ook naar de Stip als u een goed idee heeft voor de wijk. Heeft u hulp nodig of wil u iemand anders wilt helpen? De Stips bemiddelen en helpen.

Heeft u vragen over zorg voor uzelf, een familielid of buur? De Stips kunnen u verder helpen, bijvoorbeeld door u in contact te brengen met het Sociaal Wijkteam of een andere gespecialiseerde organisatie.

wie werken er bij de stips?

In de Stips werken beroepskrachten van zorg- en welzijnsorganisaties, gemeente en bewoners samen. Elke Stip heeft een coördinator, die verantwoordelijk is voor de activiteiten van de Stip en samenwerking in de wijk.

Bewoners spelen een belangrijke rol in de Stips: zij zijn het beste op de hoogte van wat er speelt in de wijk. Ook kunnen zij goed mensen bij elkaar brengen. Ondersteund door beroepskrachten beantwoorden zij vragen van bewoners.

De Stips vinden het belangrijk dat u goed geholpen wordt. Daarom worden medewerkers getraind. Bovendien kunnen vrijwilligers bij moeilijkere vragen altijd direct terecht bij beroepskrachten. De vrijwilligers worden ook goed begeleid.

Bewoners denken bovendien mee in beleid, de organisatie en de ontwikkeling van de Stips.

foto van medewerkers Stip Zuid
waar

De Stips zijn daar waar ze nodig zijn. Vaak is dat op een plaats in de wijk waar al veel bewoners naar toe komen. Ook is er de Info- en Advieslijn Stip – Sociaal Wijkteam waar u telefonisch en digitaal terecht kunt. Klik voor meer informatie over de locaties.

Back To Top