skip to Main Content

hoe werkt het sociaal wijkteam?

Als u vragen heeft of hulp kunt gebruiken, overleg dan eerst eens met de vertrouwde gezichten in de buurt. Bijvoorbeeld uw huisarts, jongerenwerker, school, kinderdagverblijf, consultatiebureau of Stip. Zij kunnen u adviseren. En als het nodig is, kunnen zij u in contact brengen met het Sociaal Wijkteam. Een medewerker van dit team maakt dan met u een afspraak voor een ‘keukentafelgesprek’. U kunt ook direct contact zoeken met de Sociale Wijkteams via de Info- en Advieslijn Stip – Sociaal Wijkteam.

wat is het keukentafelgesprek?

Het doel van het keukentafelgesprek is om helder te krijgen welke stappen u zelf, of samen met mensen uit uw omgeving, kunt zetten om uw wensen of doelen te bereiken of problemen aan te pakken. Over dit gesprek vindt u hier (PDF) meer informatie. U kunt als u dit prettig vindt ook gebruik maken van een onafhankelijke ondersteuner, die aanwezig is bij het gesprek. Hier leest u daar meer over.

Heeft u binnenkort een keukentafelgesprek? Dan is het van belang dat u zich goed voorbereidt. Hier vindt u een vragenlijst die u kunt invullen om uw situatie in kaart te brengen. Daarmee kunt u in het keukentafelgesprek makkelijker antwoord geven op de vragen van het Wijkteam.

welke zorg?

Meer informatie over de verschillende soorten van zorg, toekenning en de afspraken met verschillende aanbieders vindt u op deze pagina van de website van de gemeente Nijmegen.

WM_Wijteam_Lindenholt_01

meer info of vragen?

Heeft u een vraag voor het Sociaal Wijkteam of weet u niet waar u terecht kunt met uw vraag? Neem dan contact op met de Info- en Advieslijn Stip – Sociaal Wijkteam.

Back To Top